2023 m. Druskininkų miesto muziejaus projektas „Druskininkų vitražo simpoziumas „Čiurlionio atspindžiai“  

2023 m. Druskininkų miesto muziejaus projektas „Druskininkų vitražo simpoziumas „Čiurlionio atspindžiai“  įvykdytas. 2015 m. pradėtas vykdyti Druskininkų miesto muziejaus projektas buvo tęsiamas ir šiais metais.

Į kvietimą Lietuvos dailininkų sąjungos nariams dalyvauti simpoziume atsiliepė 4 vitražo dailininkai, Lietuvos dailininkų sąjungos nariai: Bronius Bružas, Jurga Uzdilaitė, Jurga Slavinskaitė-Zujienė ir Olegas Katenskij. 2023 m. birželio mėn. vyko vitražo simpoziumo „Čiurlionio atspindžiai 2023“ pirmoji dalis: apžiūrėtos vitražui numatytos vietos Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykloje, aptarti darbai bei konkurso sąlygos. Po plenero Druskininkuose dalyviai paruošė vitražų detalius projektus, iš kurių rugpjūčio 2 d. buvo organizuota paroda-konkursas ir išrinktas nugalėtojas – Broniaus Bružo vitražo projektas „Miške“, kuris jau yra įgyvendintas ir sumontuotas Meno mokykloje.

Projektą organizuoja Druskininkų miesto muziejus. Projektą dalinai finansuoja  Druskininkų savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.